mandag den 14. november 2011

Det digitalt fabrikerede hus

Eentileen.dk har netop haft åbent hus på deres første digitalt producerede hus, som ligger i Asserbo i Nordsjælland. Huset, som allerede har vagt en del opmærksomhed bl. i TV-avisen på DR1, er et nyt og bæredygtigt bud på en 125 m² sommerbolig.


 

















Det digitalt fabrikerede hus, klar til at holde "åbent hus". Huset er beklædt med SUPERWOOD, der ikke bliver overfladebehandlet, istedet for får det miljøvenlige, gennemimprægnerede træ lov til at patinere naturligt.

Bag eentileen.dk, som er et  arkitekt og produktionsfirma ,står Arkitekterne Nicholas Bjørndal og Frederik Agdrup, som tror på en CO2-venlig og lokal produktion som muliggør en simplere metode således at to mand skal kunne bygge et hus uden brug af kraner eller tungt udstyr. Husene udformes med arkitektonisk kvalitet, bygget af sunde materialer med mindre spild.

Konceptet er kort fortalt en total digitalisering af design og byggeproces – dvs alle tegninger omsættes efter designfasen direkte til produktionsfiler som skæres på en ”in house” cnc maskine. Et træmodul-baseret ”lego-klods” system, der er super fleksibelt og nemt at sætte op. Eentileen.dk står for design, produktion og montering –med kun et led fra idé til færdigt hus.

Læs mere om konceptet på eentileen.dk under ”vi printer dit hus”









Ingen kommentarer: